sobota, 8. avgust 2009

Novice o dokumentarnem filmu

100 ODSTOTNO TOKIO HOTEL
08.08'09
Z dokumentarnim filmom "100 odstotno Tokio hotel" bo nemška televizijska hiša RTL predstavila eno izmed izdaj, kjer bodo predstavili fenomen glasbene industrije, ki je nastal leta 2000 -> Tokio hotel. Kričeče fanice, popolnoma razprodani koncerti širom sveta in pobiranje množičnih nagrad. Ena izmed šolskih skupin iz Magdeburga je zajela celotno mlado generacijo.

• Leta 2001 sta dvojčka Bill in Tom spoznala Georga in Gustava, s katerimi so kasneje osnovali skupino Devilish.
• Leta 2003 so štirje glasbeni producenti odkrili to mlado skupino in jim ponudili sklenitev pogodbe z njihovo glasbeno hišo. Njihov prvi single "Durch den Monsun" je takoj po izidu osvojil prva mesta vseh glasbenih lestvic v Nemčiji. Z njihovim albumom je skupina začela podirati rekorde in dobivati vse večje glasbene nagrade.
• Nato je marca 2008 sledil nepričakovani šok: Bill se je moral podvržti operaciji glasilk. Vsi planirani koncerti v Evropi in Severni Ameriki so morali biti odpovedani. Skupina je postala zaskrbljena glede Billovega stanja, kajti postavljalo se je vprašanje; ali bo Billov glas po operaciji ostal isti kot prej oz. ali bo sploh lahko še pel. Po uspešnem okrevanju si je skupina v septembru 2008 prislužila zasluženo nagrado za njihovo trdo delo; v ZDA so na podelitvi "MTV Video Music Awards" v Los Angelesu prejeli nagrado za "Best New Artist". Ameriški oboževanci so praznovali novo "nemško rock senzacijo". Koncerti v Ameriki so bili razprodani in celotna fan baza jim je bila hvaležna za obisk na tamkajšnjem območju.

Televizijska hiša RTL bo predstavila zelo čustven portret njihovega uspeha. Poleg arhivskega materiala pa bo RTL prikazal tudi do sedaj neobjavljene posnetke in fotografije. Do besede bodo prišli tudi oboževalci, prijatelji in ljudje, ki so pomagali skupini do vrha.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Ni komentarjev:

Objavite komentar