nedelja, 2. avgust 2009

Tožba

BILL KAULITZ TOŽI ČASOPIS
01.08'09


Pevec skupine Tokio hotel je vložil tožbo, v kateri zahteva 15.000 € odškodnine.

V sporu pri katerem se gre o uporabi ene izmed fotografij Tokio hotela, ki so jo mediji uporabili za promocijske namene, bo okrožno sodišče v četrtek (6.avgusta) začelo postopek o zahtevku za povrnitev škode zoper "Lokalnega časopisa v Leipzigu." Ta časopis naj bi po sodnem protokolu v juniju 2008 ponatisnil barvno fotografijo Billa Kaulitza in njegovega brata dvojčka Toma. Ker je bila fotografija uporabljena za oglaševalske in promocijske namene, je pevec skupine vložil tožbo, v kateri zahteva odškodnino v višini 15.000 €.

Pod fotografijo je bil objavljen napis, v katerem so promovirali ponudbo za glasbeno šolo v Leipzigu. Poleg tega pa so se v oglasu sklicevali na 20-odstotni popust za naročnike časopisa.

Okrožno sodišče v Leipzigu se želi braniti tovrstnih obtožb. Pravijo namreč, da slika ni bila uprizorjena v promocijske namene in da zato ni bilo potrebno soglasje skupine za njihovo javno objavo. Poleg tega naj bi bila informativna vrednost slike zaščitena s strani medijskega prava. Zoper tega se je Bill Kaulitz pritožil in vložil svojo tožbo na okrožno sodišče.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Ni komentarjev:

Objavite komentar