torek, 12. maj 2009

Kdo so Tokio Hotel

Tokio hotel je nemška skupina, ki je nastala leta 2005. Dvojčka, Bill in Tom Kaulitz, sta nastopala in ustvarjala z glasbo že v svojem zgodnjem otroštvu. Z nastopanjem in igranjem v svojem rojstnem kraju Magdeburgu, sta spoznala bobnarja Gustava Schäferja in basista Georga Listinga. Leta 2001 so skupaj ustvarili skupino imenovano "Devilish". Glasbeni producent Peter Hoffmann jim je uspel podpisati pogodbo z založnikom Sony BMG. Prav tako je dobil Davida Josta in Pata Brenzerja v svojo produkcijsko in avtorsko ekipo in tako omogočil skupini vokalno in inštrumentalno produciranje. Tik pred izidom prvega singla, je Sony BMG prekinil pogodbo. Tako da so leta 2005 podpisali novo pogodbo in sicer z Universal Music Group.

Danes Tokio hotel veljajo za zvezde svetovnega formata, ki so svet glasbe osvojile s pesmijo Durch den Monsun". Štirje fantje so od leta 2005 od kar so na glasbeni sceni osvojili toliko, kot že 20 let ni uspela nobena nemška skupina. V štirih letih so s svojo glasbo preplavili širši del sveta. Prodali so več milijonov plošč po vsem svetu, njihovo prvo turnejo v Nemčiji pa si je ogledalo rekordnih 400.000 oboževalcev. Najmlajša člana skupine, Bill in Tom, sta bila ob snemanju prvega albuma stara komaj 13 let. Danes pa jih imata 19 in sta nedvomno razpoznavna znaka skupine.

Po rekordno razprodanih dveh albumih so se fantje odločili posneti nekaj njihovih uspešnic tudi v angleškem jeziku. Tako je nastal prvi angleški album, imenovan "Scream". Fantje so zelo uspešni pri prodiranju svoje glasbe na tuji trg. Trenutno osvajajo celo Združene države Amerike. Večino pesmi na angleškem albumu "Scream" so morali posneti na kar tri glasovne višine nižje kot na originalih, saj se je Billov glas od prvega nemškega albuma precej spremenil.

Njihov prvi album z naslovom "Schrei" je izšel leta 2005. Album je samo nekaj mesecev po izidu dobil platinasti certifikat. Nemalo za tem so začeli ustvarjati že svoj 2. album z naslovom "Zimmer 483". Najuspešnejša pesem tega albuma je nedvomno nosila naslov "Übers Ende dieser Welt". Album se je kmalu za tem povzpel na prva mesta glasbenih lestvic.

Teksti in kompozicije s prvega albuma "Schrei" so nastali pretežno pod roko njihovega produkcijskega teama (David Jost, Path Benzer, Dave Roth). Nekaj njihovih pesmi je napisal tudi vokalist Bill.

Tokio hotel je skupina, ki zelo močno popularizira. Skupino se v medijskem svetu tretira kot del zelo dobre marketinške strategije, ki obenem deluje zelo avtentično. V njihovi glasbi in besedilih, prav tako pa tudi v njihovi vizualnosti in videospotih, najdemo dosti rockerskih elementov.

Da Tokio hotel niso le ena izmed mnogih skupin, ki se na ekranih obdrži le par mesecev in za tem zatoni v pozabo, so dokazali že zdavnaj. Glede na njihov enormni uspeh v zadnjih 4 letih, lahko pri njih govorimo že o fenomenu, saj že leta in leta ni bilo skupine, ki bi uspela narediti takšno senzacijo iz sebe.


Več o sami skupini si lahko preberete TUKAJ!

Ni komentarjev:

Objavite komentar